Tijdelijke oplossing van een daklekkage

U zit er waarschijnlijk niet op te wachten: een lekkage aan het dak van uw woning. In sommige gevallen kunt u er echter niets aan doen. Achterstallig onderhoud aan uw dak kan de oorzaak zijn voor een lekkage. Om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen, doet u er goed aan om contact op te nemen met een dakdekker. Indien u zelf geen ervaring heeft met het repareren van lekkages aan een dak, is het niet aan te raden om zelf al te veel te gaan prutsen. De onderstaande tekst biedt u een tijdelijke oplossing voor uw daklekkage, wanneer u moet wachten tot uw dakdekker ter plaatse is.

Een emmer plaatsen
Om te voorkomen dat uw woning verdere schade oploopt door het water, kunt u onder de lekkage een emmer plaatsen. Op deze manier wordt het water opgevangen en valt het niet op de vloer in bijvoorbeeld uw slaapkamer. Dit verhelpt de lekkage natuurlijk niet, maar zorgt er wel voor dat de schade beperkt blijft en de kosten straks niet de pan uit rijzen.

Vloeibare dakbedekking
Wanneer de lekkage hardnekkig is, is het natuurlijk onbegonnen werk om talloze emmers te gaan plaatsen in de ruimte waar de lekkage zich bevindt. Vloeibare dakbedekking biedt in dat geval een tijdelijke oplossing. Het is te koop in vrijwel iedere bouwmarkt, maar het is wel een prijzige oplossing. Desondanks is het nog altijd goedkoper dan de schade die de lekkage anders aan uw woning veroorzaakt. Het materiaal is aan te brengen met een verfroller of een kwast en wordt een soort rubber wanneer het gaat stollen. Hierdoor wordt uw lekkage tijdelijk gedicht. Dit kunt u later professioneel laten doen door een dakdekker.

Dakdekker inschakelen
Indien de lekkage nog niet verholpen is, doet u er goed aan om direct een dakdekker in te schakelen. Wanneer het ’s nachts bijvoorbeeld slecht weer wordt, heeft u namelijk niet de tijd om continu emmers te gaan vervangen en is de schade waarschijnlijk niet te overzien. De dakdekker in Haarlem bij u in de buurt maakt vast en zeker wel een plekje vrij om uw lekkage binnen de kortste keren te verhelpen.