Dakkappelen: alle soorten en maten

Een dakkapel gaat men plaatsen wanneer er ruimte gebrek is in de woning. Zo zou je een dakkapel kunnen plaatsen wanneer je een extra kamer moet hebben voor het maken van een kinderkamer of een extra slaapkamer. Nu is het plaatsen van een dakkapel een kostbare aangelegenheid. Toch kan je een dakkapel zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je gaat kijken naar de prijzen kun je natuurlijk de richtprijzen vergelijken. De richtprijzen worden door verschillende zaken beïnvloed. Op de eerste plaats zijn er veel verschillende soorten dakkapellen. Je kan namelijk een dakkapel geheel uit het niets laten opbouwen op een bestaand huis maar het is ook mogelijk een prefab dakkapel te plaatsen. Een prefab dakkapel wordt in de werkplaats gemaakt waardoor hij alleen nog maar geplaatst moet worden. Hierbij moet je alleen zorgen dat de juiste opening in het dak aanwezig is zodat hij door een kraan op het dak geplaatst kan worden. De manier van plaatsen via deze methode gaat veel sneller. Een aannemer zal zo’n dakkapel binnen twee dagen kunnen plaatsen en afwerken. Op Windak.nl vindt u meer informatie omtrent dakkappelen.

 

Aannemer en kosten

Je kan een dakkapel zelf plaatsen, maar je kan het altijd beter laten doen door een aannemer. Wanneer een aannemer de kapel plaatst, zal je ook verzekerd zijn wanneer er bijvoorbeeld na een jaar een lekkage optreedt. Omdat er kosten aan het laten opbouwen door een aannemer zijn, is het verstandig verschillende offertes te laten maken en dan de prijzen met elkaar te vergelijken. Kies altijd voor die aannemer waar u het grootste vertrouwen in heeft. Dat zal meestal niet de goedkoopste zijn. De prijs van een dakkapel wordt ook bepaald door het materiaal dat gebruikt wordt. Een dakkapel van hout is goedkoper dan een van kunststof. Een dakkapel van kunststof is onderhoudsvrij. Een houten dakkapel moet met vaste regelmaat geschilderd worden en omdat een dakkapel in de hoogte wordt geplaatst zal er een schilder moeten komen.

 

Richtprijzen

Een gewoon dakkapel van hout met een hoogte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter kost ongeveer €3000,-. Voor eenzelfde dakkapel, maar dan van kunststof, zijn de kosten duurder, namelijk ongeveer € 3700, – . De dakkapel kosten voor een prefab dakkapel van die maat zijn ook ongeveer €3700, -.