Geef uw woning een nieuwe uitstraling met geverfde muren

Bent u uitgekeken op de huidige inrichting van uw woning? Het kan heel eenvoudig zijn om uw woning een nieuwe uitstraling te geven, door uw muren te verven met een nieuwe kleur. Vaak doet een kleur veel met de sfeer in huis, denk bijvoorbeeld ook aan de kleur van uw meubels, de vloer, enzovoorts. Een houten vloer brengt vaak een natuurlijke, landelijke uitstraling met zich mee, terwijl een zwarte muur zorgt voor een strakke, moderne look van uw kamers. In welke kamer wilt u de sfeer creƫren? Het spreekt voor zich, dat u in de slaapkamer een andere kleur verf wilt gebruiken, dan bijvoorbeeld in de woonkamer of de gang.

 

Invloed van kleur op de sfeer

 

Wist u dat de kleur van muren een grote impact hebben op de sfeer in de verschillende kamers in huis? Zo kan een rode kleur op uw muren erg druk zijn, maar wel bijdragen aan een warme, gezellige sfeer in de slaap- of woonkamer. Andersom is een witte muur erg rustgevend, maar wellicht ook een tikkeltje saai. Doordat uw muren zoveel ruimte innemen, is het van groot belang om voor het verven van de muren eerst te kijken naar een geschikte kleur. Er bestaan handige kleurenwaaiers, waarmee u de kleur van verschillende soorten verf tegen uw huidige inrichting kunt houden. Zo weet u vooraf precies hoe een kleur op de muur zal komen te staan, als u de meubels in een woon- of slaapkamer niet verandert.

 

Wanneer u de juiste kleur gevonden heeft kunt u de muren zelf verven. Als u echter twijfelt over uw capaciteiten in het verven van muren of kozijnen, dan doet er wellicht goed aan om de hulp van een erkende schilder bij u in de buurt te vragen. Zo weet u zeker, dat de verf goed dekt en er geen lelijke plekken op de muren ontstaan. Welke kamer gaat u verven?

 

Meer tips? Kijk eens op huisfocus.nl!