Specialismen van de houthandels

Houthandels hebben een specialisme. Ook Jongeneel.nl is een erg gespecialiseerd houthandel bedrijf. Zij moeten naar behoren maatwerk leveren aan hun klanten. Er wordt door de houthandel hout geïmporteerd om door te verkopen aan de klant die bijvoorbeeld een specifieke lengte of maat plank nodig heeft. Hout wordt voor allerlei zaken gebruikt. Er zijn de duurdere soorten zoals eikenhout maar ook het goedkopere vurenhout. Hardhout wordt bijvoorbeeld gebruikt voor beschoeiingsplanken. Deze planken kunnen wel 25 jaar meegaan. Het zijn de duurdere soorten hout die hiervoor gebruikt worden. Omdat ze steeds in natte omstandigheden verkeren is het hardhout het beste om te gebruiken.

 

Werkzaamheden

 

Houthandels hebben een aantal werkzaamheden waar ze hun klanten mee kunnen helpen. Zij verkopen niet alleen maar hout maar verwerken het ook tot een mooie gladde plank. Houthandels hebben altijd ruw hout op voorraad. De ruwe planken kunnen vierzijdig geschaafd worden. Niet enkel de vier zijden maar ook profielen kunnen geschaafd worden.

 

Profileren

 

Een houthandel kan het profileren van hout als specialiteit hebben. Dit betekent het maken van sierlijsten, archtraven en plinten. Daar is wel een moderne schaafbank voor nodig die allerlei mogelijkheden biedt. Het zagen van het hout kan ook een specialiteit zijn. Het zagen van hout gaat in de houthandel veel sneller en professioneler dan thuis. Alles wordt vakkundig gezaagd omdat de houthandel beschikt over bekwaam personeel en efficiënte apparatuur.

 

Schuren

 

Schuren is ook een van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Zelfs geprofileerd hout kunt U bij houthandels laten schuren. Dit is een precies en vakkundig werk wat U beter kunt laten doen door een deskundige. Ook in het gronden van het hout gaat veel werk zitten. De houthandel heeft speciale spuitmachines die de klus zo geklaard hebben.
Bij veel houthandels kun je ook hout laten verlijmen. Het verlijmen is op veel manieren toepasbaar. Grote oppervlaktes, massief verlijmde panelen en bladen tot de verlijming van grote kolommen. Verlijmen is een vak apart. Wanneer U een onderdelen heeft waar dit bij moet gebeuren zorg dan dat U voldoende informatie heeft over de houthandel waar dit gedaan moet worden.

 

Afkorten

 

Er wordt door de houthandel standaard maten geleverd. Wanneer dit een andere maat heeft dan zal de houthandel de plank of balk op de gewenste lengte afkorten.