balkon inrichten

Hoe richt ik mijn balkon in?

Een balkon gezellig maken is een leuke uitdaging! Hoe je dit wil doen hangt af van meerdere dingen. De belangrijkste drie zijn wel de ligging van je balkon, de grootte van je balkon en je persoonlijke smaak. Een balkon in de zon zorgt ervoor dat je andere planten neer moet zetten dan op een balkon in de schaduw. Ben jij iemand die graag wat rommelt met planten of wil je alleen maar heerlijk kunnen zitten op je balkon? Bedenk van te voren wat je wil, dan hoeft het helemaal geen kostbare bedoening te worden.

Klein balkon

Een klein balkon kan een prachtige plek worden waar je helemaal tot rust komt. Vind je je privacy belangrijk? Bekleed de voor- en zijkanten van je balkon dan met bij voorbeeld rieten matten. Deze zijn heel goed te betalen en geven een knusse sfeer. Bovendien kun je er allerlei dingen aan bevestigen, zoals plantenbakken, potten en lampjes. Samen met een houten vlonder op de vloer heb je al snel een prachtig plekje gemaakt. Een opklapbaar tafeltje en een stoel geeft je de gelegenheid heerlijk wat te eten en te drinken op je kleine balkonnetje.

inrichting balkon
Wil jij je balkon in gaan richten?

Groter balkon

Een wat groter balkon kun je inrichten zoals hierboven is beschreven, maar je hebt dan ook ruimte voor wat stoeltjes en een tafeltje. Het balkon moet goed bij het interieur passen. Op de grond is dan ook ruimte om wat potten neer te zetten, eventueel met enkele fruit- of groenteplanten. Houd er rekening mee dat planten in potten veel behoefte aan water hebben. Heb je geen zin of tijd om hier aandacht aan te besteden, dan kun je er ook voor kiezen om kunstplanten neer te zetten.

Kindvriendelijk balkon

Een kind kun je niet blijer maken dan met een bak water als het warm is en eventueel een zandbak. Een combinatie van deze twee is uiteraard ook een optie. Zorg er wel voor dat er geen grote potten, speelgoed of stoelen op het balkon staan waar je kind op kan klimmen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zorg er met warm weer voor dat je een laken kan spannen op je balkon, zodat je kind niet verbrandt onder het spelen.