Houthandelaren

Houthandelaren zijn actief in verschillende omvang en bieden uiteenlopende producten aan. Je vind ze bovendien verspreid over het land en er zit altijd wel een houthandelaar bij jou in de buurt die je kan helpen aan net dat een latje of prachtig douglas hout.

 

Diverse houtsoorten bij de houthandelaar

 

De meeste houthandels hebben een groot assortiment houtsoorten die aan de klant worden aangeboden. Van goedkoop vurenhout tot het meer duurzame douglashout. Bij de houthandelaar vind je vlonderplanken, planken van steigerhout, douglas gevelbekleding en vurenhout. Afhankelijk van wat je plannen en/of ideeën zijn is het mogelijk om zowel ruw, onbehandeld hout te kopen als hout te laten schaven. Je kunt bij de meeste houthandels tegenwoordig ook douglashout kopen dat geschikt is voor verwerking in de tuin zoals een schuur, overkapping, houten veranda of een schutting. Laat je altijd door de deskundige medewerkers informeren over de houtsoort van je keuze. Want kies je voor geïmpregneerd hout of niet?

 

Ook voor plaatmateriaal ga je naar een houthandelaar

 

Ben je op zoek naar plaatmateriaal? Ook dan is de weg naar de houthandelaar snel gevonden. Je kunt bij de meeste houthandelaren plaatmaterialen als MDF platen, OSB platen, gipsplaten, betonplex, multiplex, constructieplaten en onderhoudsvrije platen kopen. Als je de afmetingen weet waarop je de platen wilt hebben dan worden de platen snel voor je op maat gezaagd. Zo hoef je thuis alleen nog maar je constructie in elkaar te zetten en is het zagen al voor je gedaan. De grotere houthandelaren verkopen bovendien ook schroeven, spijkers en andere bevestigingsmaterialen die je tijdens het klussen nodig kan hebben.

 

Online of de stenenwinkel

 

In de hedendaagse moderne tijd hebben steeds meer en meer houthandelaren een webshop geopend waar je thuis, van achter je beeldscherm, eenvoudig materialen kunt bestellen. Vaak worden deze, tegen een kleine meerprijs, thuis bezorgd of kun je ze afhalen in de winkel van je keuze. Wil je meer informatie ga dan gewoon naar de houthandel toe en laat uitleggen welk product het beste pas bij de klus die je voor ogen hebt.