Je vakantiewoning tegen een inbraak beveiligen

Wanneer je een vakantiewoning bezit, zal je hoogstwaarschijnlijk ook deze zomer er weer volop van genieten. Maar het is natuurlijk een prettig idee dat wanneer je terug naar huis keert, je weet dat je er alles aan hebt gedaan om je vakantiehuis tegen een inbraak te beveiligen. Daarom is het van belang dat je de nodige maatregelen neemt. In dit artikel zullen we er een aantal bespreken.

Anti kerntrek sloten

Een van de manieren waarop inbrekers snel je vakantiewoning kunnen betreden, is door slechte sloten. Zorg er daarom voor dat alle deuren en ramen in je woning anti kerntrek sloten hebben. Wanneer potentiële inbrekers dergelijke sloten zien, is de kans groot dat ze je woning met rust laten en het elders proberen.

Vakantiehuis
Beveilig je vakantiehuis met de juiste sloten.

Breng verlichting met sensoren aan

Verlichting met sensoren werkt erg afschrikkend voor potentiële inbrekers. Het licht springt immers plotseling aan wanneer je in het gebied van de sensor komt. Bovendien is dergelijke verlichting financieel interessant, omdat op die manier alleen het licht aangaat wanneer er iemand aanwezig is bij de woning.

Zorg voor vrij zicht rondom de woning

Hoewel een mooie heg rondom je woning voor veel privacy zorgt, zorgt het er ook voor dat inbrekers gemakkelijker ongezien kunnen inbreken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er rondom de woning vrij zicht is. Snoei planten en struiken dus goed voordat je je vakantiehuis verlaat.

Beveilig de garagedeur

De garagedeur is een onderdeel van de vakantiewoning waaraan helaas vaak onvoldoende aandacht wordt besteed als het om anti inbraakmaatregelen gaat. En dat is zonde, want wanneer je je woning goed hebt beveiligd, maar de garagedeur over het hoofd hebt gezien, is het voor inbrekers nog steeds eenvoudig om je woning te betreden.

Zorg er daarom voor dat je garagedeur van voldoende goede sloten is voorzien. Wanneer je daar geen budget voor hebt, kun je altijd nog goedkope maatregelen treffen. Dan bijvoorbeeld door een houten stok in de rails van een kanteldeur te bevestigen die voorkomt dat de deur kan openkantelen. Daarbij is het van belang dat je deze stok pas bevestigd op moment dat je de vakantiewoning voor langere tijd achterlaat. Wanneer je immers aanwezig bent in de woning en er onverhoopt een noodgeval mocht zijn waarbij de garagedeur geopend moet worden, is natuurlijk niet wenselijk dat de garagedeur blokkeert.

Heb je nog geen garagedeur en sta je op het punt om er een te kopen? Lees dan het artikel ‘Welke garagedeur moet je kopen’. Zo kun je je alvast verdiepen in de vele mogelijkheden.

Installeer een alarminstallatie

Deze maatregel is niet goedkoop, maar een alarminstallatie werkt nog altijd erg afschrikwekkend voor potentiële inbrekers. Wanneer je een alarminstallatie aanschaft om op die manier te voldoen aan de voorwaarden van je verzekeraar, ga dan na of de verzekeraar ook eisen aan de installatie stelt. Anders kan het zomaar zijn dat achteraf bij een claim blijkt dat de alarminstallatie niet voldeed aan de voorwaarden van de verzekeraar en de verzekeraar daardoor niet uitkeert!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele mogelijkheden om je vakantiewoning te beveiligen en op die manier een kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Waar het om gaat is dat je niet doordrijft in het beveiligen van je vakantiewoning, maar er wel voor zorgt dat een inbraak zoveel mogelijk wordt voorkomen. Je hebt een vakantiewoning immers niet gekocht om er een ondoordringbaar fort van te maken, maar om er vooral heerlijk van te kunnen genieten!