Schilderen heeft een goede voorbereiding nodig

Zo vind je de beste schilder in Utrecht

Een goede schilder vinden kan best lastig zijn, maar niet onmogelijk. Lees verder en ontdek tips waardoor je de beste schilders bij jou uit de buurt kunt vinden. 

4 tips bij het zoeken van een schilder in Utrecht 

Het zoeken naar een schilder kan lastig zijn. Vooral als je nog niet precies weet waar je naar moet zoeken. Daarom vind je hier een aantal tips. Lees verder en kom erachter waar je op kunt letten. 

De kosten

Vaak is één van de doorslaggevende keuzes de prijs die de schilder vraagt voor de klus. En dat heeft natuurlijk een reden, je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Maar denk erom dat de laagste prijs niet altijd kwaliteit betekent. En de hoogste prijs natuurlijk ook niet. Je betaalde gemiddeld € 35,- tot € 40,- per m² voor een buitenschilder en gemiddeld € 30,- tot € 35,- per m² voor een binnenschilder. Wil je hier niet te ver buiten vallen? Vraag dan van tevoren naar de prijzen en zorg ervoor dat je een duidelijk overzicht krijgt van het bedrijf in kwestie. 

Het vinden van een goede schilder kan lastig zijn
Het vinden van een goede schilder kan lastig zijn

Garanties 

Nu we toch op het onderwerp geld zijn, is er nog iets waar je naar kunt kijken bij het kiezen van een schilder. Namelijk naar de garanties die ze bieden. Over het algemeen is het namelijk een goed teken wanneer een schilder hoge garantie biedt. Dit betekent namelijk dat ze zeker zijn van hun zaak. En zo weet je zeker dat je, wanneer er iets fout gaat, je gewoon weer bij hen aan de bel kunt trekken. 

Keurmerken 

Certificaten en diploma’s betekenen niet altijd kwaliteit, en toch is het goed om hier van tevoren onderzoek naar te doen. En dan vooral ook naar de keurmerken. Een erkend bedrijf zal deze keurmerken met trots dragen. Daarnaast kun je ook op onderzoek uit gaan en recensies van klanten bekijken om een duidelijker beeld te krijgen van het bedrijf. 

Ga op zoek naar referenties en reviews

Via internet is het eenvoudig om een schilder in Utrecht te vinden. Door te zoeken op “Schilder Utrecht” vind je in no time een overzicht van alle schilders in de provincie. 

 

Heb je een schilder op het oog? Ga dan op zoek naar referenties en reviews. Zo krijg je een goede indruk van de kwaliteit van de schilder. Houdt wel in je achterhoofd dat mensen eerder een negatieve review achterlaten dan een positieve. 

 

Voordelen van een schilder 

Het is vaak niet een keuze die je binnen een minuutje gemaakt hebt, het uitkiezen van een schildersbedrijf. En dit kan wel eens voor irritaties zorgen. Toch zitten er veel voordelen aan het inschakelen van een schilder of schildersbedrijf. 

  • Je houdt zelf meer tijd over voor andere dingen. 
  • Je weet zeker dat de klus goed gedaan wordt en dat je niet elk jaar opnieuw met een verfkwast in je hand staat. 
  • Het is in één keer klaar en je zit niet weken met half geverfde muren. Dit is vooral voordelig wanneer je het druk hebt met andere zaken, doordat je bijvoorbeeld aan het verhuizen bent.