kleurrijke kamer creëren

Manieren om kleur in huis te brengen

Er zijn een hoop mensen die prima weten wat ze leuk vinden en er een mooi interieur van weten te maken, maar er dan toch moeite mee hebben om wat kleur toe te voegen aan de woning. Er spelen dan verschillende dingen op die vaak te maken hebben met de angst om kleuren met elkaar te combineren. Welke kleuren kun je het beste combineren bijvoorbeeld. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende manieren hoe iemand een beetje kleur in huis kan toevoegen.

De muren

Het makkelijkste is natuurlijk door middel van de muren. Kies er bijvoorbeeld voor om een muur in de woonkamer een leuke kleur te geven of juist te behangen met een leuke motief. Als je het lastig vindt om te weten welke kleuren er leuk bij elkaar passen, kun je natuurlijk verschillende staaltjes meenemen bij de bouwmarkt om te kijken welke er het beste past. Daarnaast is natuurlijk het belangrijkste dat jij het leuk vindt en al vloekt het als een gek, dan nog is het jouw keuze.

kleur in huis halen
Zo haal jij kleur in jouw woning!

Accessoires

Een andere manier om kleur toe te voegen is uiteraard door het toevoegen van accessoires. Er zijn verschillende dingen zoals fotolijsten, plantenbakken en potten en vazen die je kan toevoegen om een beetje kleur in de woning te krijgen. Dit kunnen uiteraard ook subtiele kleuren zijn want kleur toevoegen betekent niet direct dat het een felle kleur is.

Kunst en foto’s

Uiteraard hebben kunst en foto’s vaak ook een kleur. Door het toevoegen van verschillende foto’s of een mooi schilderij, creëer je ook kleur in de woning zonder dat dit heel veel moeite kost. Je kunt foto’s van jezelf met vrienden en familie kiezen, maar ook natuurfoto’s bevatten een hoop kleur en kunnen daardoor zeker toegevoegd worden om wat meer kleur in de woning te kunnen krijgen.