Warmwatertoestellen

Een warmwatertoestel is een toestel dat op wat voor manier dan ook zorgt voor warm water. Grofweg kunnen we hierin twee soorten apparaten onderscheiden: boilers en CV ketels.

Wat is het verschil tussen een boiler en een CV ketel?

Een CV ketel is eigenlijk puur gericht voor de verwarming van de woning, vandaar ook de afkorting: Centrale Verwarming (CV). Een boiler is voornamelijk gericht op het verwarmen van water voor bijvoorbeeld in de keuken of in de badkamer.

Een moderne CV ketel bezit beide installaties om zo te kunnen zorgen voor verwarming en voor warm water. Op die manier heb je in principe niet beide apparaten nodig om toch comfortabel te kunnen wonen.

Waar win ik advies in voor een nieuw warmwatertoestel?

Als je deskundig advies wil over de aanschaf van een nieuw warmwatertoestel, kun je het beste contact opnemen met Loodgietersnieuwegein.nl. Deze kan je adviseren over de aan te schaffen apparatuur zodat je niet met een overcapaciteit zit maar ook zeker niet een te geringe capaciteit hebt zodat je tijdens het douchen ineens geen warm water meer hebt.

Kan ik een warmwatertoestel zelf afstellen?

Het is aan te raden om een warmwatertoestel niet zelf af te stellen. Het is vrij ingewikkeld om de juiste instellingen te vinden en het apparaat zo in te stellen dat het energieverbruik zo laag mogelijk en het comfort tegelijkertijd zo hoog mogelijk is. Hier is expertise voor nodig en aangezien een warmwatertoestel slechts eens per jaar of nog minder vaak opnieuw afgesteld hoeft te worden, is het als doe-het-zelver vrij onmogelijk om zelf ervaring met deze procedure op te bouwen. Bovendien is het laten afstellen van warmwatertoestellen vaak niet zo kostbaar; voor enkele tientjes per jaar heb je al een goed afgesteld toestel en kun je dus weer een tijd veilig vooruit.