Aard van supply chain

De aard van de supply chain begrijpen

Als we het hebben over de supply chain, omvat dit alle activiteiten die betrokken zijn bij het produceren van goederen voor consumenten. Inzicht in de aard van de supply chain betekent begrijpen hoe deze werkt, hoe deze is ontstaan ​​en hoe deze er in de toekomst uit kan zien. Om specifiek te zijn, het omvat alles. Van het inkopen van grondstoffen tot het vervaardigen van producten en het verpakken ervan voor de verkoop. De supply chain omvat ook het transporteren van goederen van het ene deel van de wereld naar het andere, zodat ze in elke winkel bij je in de buurt kunnen worden verkocht. Met andere woorden, de supply chain is een systeem dat fabrikanten en distributeurs verbindt met retailers en consumenten. Het is een complexe structuur die een grote verscheidenheid aan vormen kan hebben, afhankelijk van welke goederen worden vervoerd, waar ze naartoe gaan en wie ze behandelt. Uiteindelijk is het belangrijkste om te begrijpen over de supply chain dat het een complex netwerk is van mensen, bedrijven en organisaties die samenwerken om producten van hun oorsprong naar hun bestemming te leveren.

Hoe werkt de supply chain?

De supply chain is een reeks processen die plaatsvinden vanaf het moment dat een idee voor een product wordt bedacht totdat dit product de klant bereikt. Het omvat alles, van ontwerp en ontwikkeling tot de productie, de distributie en de verkoop. De supply chain begint met een bedrijf dat met een idee komt voor een nieuw product of dienst. Het wordt beschouwd als de aanbodzijde. Aan de andere kant kan het bedrijf er dan voor kiezen om dat idee intern uit te werken of een andere partij in te huren om het extern af te handelen. Het wordt meestal uitgevoerd door middel van outsourcing. Zodra het ontwikkelingsproces is voltooid en goedgekeurd door het management, gaat het nieuwe product in productie en productie. Na de productie komt de distributie. Het product krijgen van waar het is geproduceerd naar waar het zal worden verkocht. Dit proces kan ook zaken omvatten zoals branding of reclamecampagnes die specifiek zijn ontworpen voor elke markt waar producten worden verkocht. Ten slotte komen we bij marketing: ons eindproduct verkopen aan consumenten.

Een magazijn met producten
Een magazijn met producten

Waarom moet je de supply chain begrijpen?

De supply chain is een complex proces waarbij veel verschillende partijen en middelen betrokken zijn. Het is moeilijk te beheren, dus als je niet begrijpt hoe het werkt verspil je mogelijk tijd en geld dan aan inefficiënte processen of producten die moeilijk te verkopen zijn. Als je niet weet waar je bedrijf zich in de supply chain bevindt, weet je ook niet waar je moet beginnen als het gaat om het verbeteren van de efficiëntie of het verlagen van de kosten. Het is ook belangrijk omdat het je helpt te begrijpen hoe lang het duurt tussen iets bestellen en ontvangen.