tuinhuis isoleren

Een tuinhuis goed isoleren, 4 tips

Wanneer je het tuinhuis gebruikt voor meer dan bijvoorbeeld de grasmaaier te stallen en ook dan, kan het handig zijn om het tuinhuisje goed te isoleren. Je kunt als eerste de ramen en kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met isolerend glas. Hiervoor kunt u kijken op https://dhk.nl/. Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Ook kunt u kiezen voor kunststof tuindeuren in uw tuinhuis. Ook deze hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Kunststof is ook zeer duurzaam en robuust, het kan tegen alle weersomstandigheden en is dus ook ideaal voor buiten in de tuin. Het heeft ook veel minder onderhoud nodig dan een volledig houten tuinhuis. 

Veel kou en vocht komt uit de grond

De meeste kou trekt op vanuit de grond, al helemaal buiten bij een tuinhuis. Een tuinhuis is vaak rechtstreeks op de grond geplaatst, hierdoor kunnen de kou en vocht heel makkelijk naar binnen trekken. Om dit tegen te gaan kunt u het beste een laag waterdichte folie plaatsen, dit helpt het optrekkende vocht tegen de gaan. Vervolgens kunt u over deze folielaag het beste een nieuwe vloer plaatsen. deze vloer kan het beste mee geïsoleerd worden, dit kunt u doen door enerzijds het tuinhuis op een betonnen plaat te plaatsen of anderzijds door tussen de houten balken van de vloer isolatiemateriaal te plaatsen en hierboven op de houten vloer te leggen. Ook onder de, als u kiest voor kunststof tuindeuren, kunt u het beste een goede dorpel plaatsen die optrekkend vocht tegenhoudt. 

kunststof tuindeuren
Wil jij je tuinhuis isoleren?

Het tuinhuis zelf optimaal isoleren

Ook de muren van het tuinhuis zelf dienen goed geïsoleerd te worden. Laat u het bestaande tuinhuis staan dan kunt u het beste PUR of hardschuim tussen de bestaande latten van het tuinhuis plaatsen. Hierover kunt u nog stucplaten plaatsen of houten balken timmeren. U kunt ook kiezen voor kunststof platen, kunststof heeft zoals gezegd een hoge isolatiewaarde. U kunt de kunststof platen eenvoudig bevestigen tegen de bestaande muren van het tuinhuis. Om uw tuinhuis dus optimaal te isoleren kunt u het beste kiezen voor kunststof tuindeuren, kunststof kozijnen, het isoleren van de vloer en het isoleren van de muren van het tuinhuis.