Renoveren

Hoe werk je veilig op een steiger?

In de bouw werk je vaak op hoogtes, dan is het wel fijn als je makkelijk bij de juiste hoogte kunt komen en nog een fijne werkplek hebt. Daarom is het fijn om klimmateriaal te hebben tijdens het werken in de bouw. Zo voorkom je ook gemakkelijk ongevallen. Veilig werken op hoogtes is natuurlijk het belangrijkste. Huur of koop daarom klimmateriaal. Jij kan klimmateriaal huren bij Spapens Verhuur. Het voordeel van het huren van een rolsteiger bij hun, is de prijs. Wanneer je een product niet vaak nodig hebt, is het verstandig om een rolsteiger te huren in plaats van te kopen. Zo betaalt je minder.

Ongelukken voorkomen

Werken op hoogte is wel een risico op valgevaar. Het is natuurlijk belangrijk om ongelukken te voorkomen. Door een veilige werkplek voorkom je ongevallen. Gebruik daarom klimmateriaal zoals, een rolsteiger of kamersteiger. Een rolsteiger kan je gemakkelijk inzetten voor werken op hoogte. Een rolsteiger kan tot twaalf meter hoog worden. Een rolsteiger biedt ook de mogelijkheid om nog een fijne werkplek te hebben. Je kan jezelf gewoon nog bewegen en je kan jouw werkspullen er ook op zetten. Dit scheelt ook veel tijd en inzet. Zo hoef je niet steeds van de trap af om jouw werkspullen te pakken. Let wel op dat de spullen niet van de steiger afvallen, want hierdoor kunnen alsnog ongelukken gebeuren. Laat dus niet zomaar alle bouwmaterialen en gereedschappen slingeren.  

Maak gebruik van valbeveiligingen

Bij een rolsteiger is het belangrijk dat je valbeveiliging hebt. Een leuning aan alle vier de kanten zorgt voor randbeveiliging. Zo val je niet direct van de steiger af. Als je meer dan twee en een halve meter boven de grond werkt en vier meter van de rand van het dak werkt, is het verplicht om een valharnas te dragen. Een valharnas zorgt ervoor dat je goede ondersteuning krijgt bij je achterste, zodat je niet naar beneden valt. 

Verbouwen
Verbouwen in een woning.

Bouw een rolsteiger stabiel op

Het is belangrijk dat een rolsteiger op een vlakke grond wordt neergezet. Ook is de kracht van de ondergrond belangrijk. Neem de stabiliteit van een rolsteiger serieus. Je kan stabilisatoren gebruiken om een rolsteiger stabieler neer te zetten. Werken op een rolsteiger met hogere windsnelheden kan ook een gevaar zijn. Werk daarom ook nooit met sneeuw, harde regenval, bliksem of ijzel. Een rolsteiger mag niet gebruikt worden wanneer de windsnelheden boven de veertien m/s zijn. Laat de steiger na gebruik ook niet staan bij zulke windsnelheden. Zet de steiger op een windvrije locatie.